Brukar titta in på Din blogg allt som oftast, och blir ofta inspirerad av det Du bakar! Jag tycker också om att baka, men mina kunskaper och färdigheter i ämnet är långt ifrån det Du åstadkommer, men så länge det är roligt så tillåter jag mig att fortsätta försöka.
En måhända dum fråga, men jag undrar hur jag gör att för att starta upp en surdeg? Har än så länge köpt färdig surdeg på burk, men är så sugen på att testa göra en egen, från början. Har Du något bra knep/recept?
Vad kul att du kikar in ibland. Jag älskar å bakar. För att starta använder du 1 dl ljummet vatten och 1/2 dl rågmjöl. Förvara den varmt, skaka den försiktigt morgon och kväll. Morgonen dag 4 matar du den med 1 dl ljummet vatten och 1 1/2 dl rågmjöl. Kvällen dag 4 matar du den med 1 dl ljummet vatten och 1 dl rågmjöl. Sen ska den vara igång. Detta är själva surdegsstarten som du köper färdig och det är ju hela hemligheten i surdegsbakandet. Jag har en rågsurdesgstart (använder även den till vetesurdeg) i kylskåpet hela tiden, det är den du matar en gång i veckan (1 dl ljummet vatten, 1 dl rågmjöl) om du inte bakar oftare.
Jag kan verkligen tipsa om Martin Johanssons bok Surdegsbröd. Den är Kanon!
Temporärt utvandrad Web Manager och tvåbarnsmor från Stockholm. Tilla kom till världen i januari 2010 och Allan i juli 2012. Bloggar om livet som "EA-fru" i Vancouver, Kanada.
Finns också på Instagram: smilinganna
Hej!
SvaraRaderaBrukar titta in på Din blogg allt som oftast, och blir ofta inspirerad av det Du bakar! Jag tycker också om att baka, men mina kunskaper och färdigheter i ämnet är långt ifrån det Du åstadkommer, men så länge det är roligt så tillåter jag mig att fortsätta försöka.
En måhända dum fråga, men jag undrar hur jag gör att för att starta upp en surdeg? Har än så länge köpt färdig surdeg på burk, men är så sugen på att testa göra en egen, från början. Har Du något bra knep/recept?
Tack på förhand!
Mvh Malin
Vad kul att du kikar in ibland. Jag älskar å bakar. För att starta använder du 1 dl ljummet vatten och 1/2 dl rågmjöl. Förvara den varmt, skaka den försiktigt morgon och kväll. Morgonen dag 4 matar du den med 1 dl ljummet vatten och 1 1/2 dl rågmjöl. Kvällen dag 4 matar du den med 1 dl ljummet vatten och 1 dl rågmjöl. Sen ska den vara igång. Detta är själva surdegsstarten som du köper färdig och det är ju hela hemligheten i surdegsbakandet. Jag har en rågsurdesgstart (använder även den till vetesurdeg) i kylskåpet hela tiden, det är den du matar en gång i veckan (1 dl ljummet vatten, 1 dl rågmjöl) om du inte bakar oftare.
SvaraRaderaJag kan verkligen tipsa om Martin Johanssons bok Surdegsbröd. Den är Kanon!
//Anna