tisdag 22 september 2009

Vad händer i V26? (18 sept-24 sept)

En morgon i vecka 24 och över natten hade det bokstavligen sagt PANG!!! Magen hade helt enkelt vuxit något enormt! Har hört talas om att det kan inträffa men aldrig trott att det skulle vara så markant skillnad från dag till dag! Jämför med magbilden från V23!

Bebben är numera 30 cm lång och vikten är 800-900 gram. Den har passerat en viktig gräns, den har nämligen kommit så långt i sin utveckling att den sannolikt skulle överleva utanför livmodern (hallelulja)! Ögonen öppnar och sluter sig. De reagerar sedan en tid tillbaka på ljus och mörker. Genom att rikta ett starkt ljus mot barnet har man kunnat se att den höjer händerna för att skydda sina ögon. Barnet har nu alltmer sammanhängande sömnperioder, ibland stämmer de överens med mammans egna.

Om mamman är ledsen, stressar har bråttom märker barnet det eftersom barnet reagerar på de stresshormoner som mammans kropps producerar. Blir mamman skrämd av något kommer barnet att reagera på adrenalinet som förs ut i blodet. Men det reagerar också på glädje! Endorfiner och "må-bra" substanser når på samma sätt fram till barnet :)

4 kommentarer:

  1. Shit vad stor magen har blivit:) Jätte fin är du! Puss frida

    SvaraRadera
  2. Hej Anna,
    Läste att du har en blogg på Facebook och kikar in. Vad fin magen är. Spännande! Hoppas allt är bra.
    Kram Tessan (på ditt gamla jobb)

    SvaraRadera
  3. DU My queen är Min idol och kommer att rocka långt in i december, du & din snyggmage :)
    Vi utan mage har t.o.m svårt att ta rygg på dig när det gäller allt och då menar jag A L L T!

    LOVE J

    SvaraRadera
  4. Oj, oj, oj! Vilken skillnad sen vi var ner och hälsade på er! Blir fantastiskt glad att allt är/går bra.

    Kramar från Skellefteå!

    SvaraRadera